Magamról

Szia kedves Tanulni Vágyó!


Schrenk Nóra vagyok


Elsős gimnazista koromban szerettem bele Itáliába és a gyönyörűen dallamos olasz nyelvbe, később, további tanulmányaim és utazásaim folyamán, az olasz kultúrába, művészettörténetbe, irodalomba, zenébe, konyhaművészetbe, és e csodálatos ország népének temperamentumába.

Olyan óriási kedvvel és szenvedéllyel tanultam az olaszt, hogy szinte észre sem vettem, és már az egyetem előtt meg is lett belőle a felsőfokú nyelvvizsgám.

1998-ban, az ELTE BTK-n szereztem olasz szakos tanári diplomámat, kiváló minősítéssel.

Több mint húsz éve Rómában élek. Férjem olasz és gyerekeink itt születtek. Anyanyelvi szinten beszélek és írok olaszul, és már nagyon régóta olaszul gondolkodom és álmodok.

Első magánóráimat az egyetemi évek alatt adtam. Kezdettől fogva nagy örömöt leltem a tanításban, és azóta is óriási élvezettel és lelkesedéssel folytatom ezt a tevékenységet!


Az elmúlt évek során, lehetőségem adódott arra is, hogy olaszokat magyarra tanítsak, de kevesen vannak azok, akik bele mernek vágni egy olyan nehéz nyelv tanulásába, mint a mi anyanyelvünk.

Egyébként pedig, meg kell vallani, hogy az olaszok általában, a legújabb generációt leszámítva, nem túl igyekvők a nyelvtanulás terén, ezért ha társalogni szeretnénk velük, kultúrájukat, szokásaikat megismerni, egyszerűbb ha mi tanulunk meg olaszul, mint ha arra várunk, hogy ők tanuljanak meg magyarul :)